Plavecké Podhradí /SK/

26.04.2013 12:46

12.4-13.4.2013 se konali národní závody na Slovensku , kterých se zúčastnily naši dva koně . Orkán s Jezdec Jakubem Kyselý se postavili na trať dlouhou 80 km a Kateřina Kyselá s Klisnou Sulejkou na 60 km.

Trať byla velice hezká. Rovinaté louky a několik brodů , kde se koně mohli napít a osvěžit střídal hlubší písek ,asfalt a sem tam mírný kopeček ve vojenském lese. Občas asfalt a zpevněné cesty nebyly na obtíž.

Koně nám ráno vyjeli na trať a dali jsme se do závodění. Po prvním kole Hřebec Orkán úžasně vztoupil do veterin s časem 1m a 55 sekund prošel vet. kontrolou a mohl pokračovat směle dál.

Klisna Sulejka už takové štěstí neměla. Kvůli malé komplikaci s podbřišníkem vztoupila do vet.k. kolem 11 min avšak prošla a postoupila do dalšího kola.

Druhé kolo už tak veselé nebylo pro Orkána . Hlubší písek  s kořeny stromů způsobili to ,že Orkán zakopl stratil nohy a spadli společně s jezdcem. Naštěstí jak to hrozně vypadalo ,  skončilo dobře. Potlučení a v šoku pokračovali směle dál.

To Sulejka si své poslední druhé kolo užívala a sama docválala pro krásné 8. místo s prům. rychlostí 15,45km /h a splnila tak novice.

Orkán poslední třetí kolo zdárně dokončil  a skončil taktéž na 8. místě s průměrnou rychlostí 15,1 km/h.

 

Počasí nám přálo , terén také a těšíme se na další tentokrát mezinásrodní závody.......

 

 

Autor: Kateřina Kyselá